Kawin Thailand

Perkahwinan  Pasangan Islam Malaysia di Thailand

Sekiranya anda ingin berkahwin di Thailand anda hendaklah mengikut prosedur dan proses yang betul dari agen tauliah nikahdithailand.net. Proses yang penting anda hendaklah pastikan anda berkahwin secara sah supaya  perkahwinan anda  dapat didaftarkan di Malaysia . Ini adalah kerana dapat menjamin masa depan keluarga anda – perempuan yang anda akan berkahwin dan anak-anak yang anda miliki dari perkahwinan ini.

Pasangan Malaysia yang berkahwin di Thailand biasanya  adalah poligami yang tidak dapat kebenaran dari isteri pertama erti kata lain perkahwinan yang dirahsiakan .

Lima pusat utama di mana pasangan Malaysia boleh berkahwin di Thailand adalah

  • Majlis Agama Islam Satun
  • Majlis Agama Islam Songkhla
  • Majlis Agama Islam Narathiwat
  • Majlis Agama Islam Yala
  • Majlis Agama Islam Patani

Biasanya majlis itu sangat mudah dan dokumen akan siap dalam tempoh 30 minit atau kurang ia dilakukan dengan ritual Islam yang betul. Wali ayah tidak semestinya diwajibkan hadir untuk  menjadi wali jika dia setuju untuk menjadi isteri lelaki itu. Pegawai-pegawai agama di majlis juga  akan  memastikan bahawa gadis itu  cukup sekurang-kurangnya  2 marhalah bersamaan 96 kilometer dari tempat wali sebenar berada sebelum dia boleh berkahwin dengan pasangan tersebut.

Apabila perkahwinan berlaku, pasangan perlu mendapatkan surat pengesahan perkahwinan dari Pejabat Konsulat Jeneral Malaysia supaya perkahwinan itu boleh didaftarkan di Malaysia secara sah.

Perkahwinan ini bukan hanya untuk lelaki dan wanita bujang atau duda dan janda, tetapi juga menarik ramai lelaki yang ingin menikah isteri kedua, ketiga atau keempat.

Jika anda juga ingin berkahwin dengan orang yang anda sayangi atau  teringin untuk poligami, maka anda boleh berhubung dengan kami  nikahdithailand.net  .Kami akan menguruskan pernikahan anda di Thailand secara sah dengan syarat anda mempunyai semua dokumen yang diperlukan .

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *