kahwin di thailand

Semua pasangan yang ingin kahwin di Thailand perlulah berhati-hati dalam memilih ejen. Pastikan yang trusted dan boleh membantu anda dalam proses daftar di Malaysia kemudian hari. Ejen kahwin di Thailand ini ramai jiran,saudara mara, kawan pun kadang pernah ada pengalaman kahwin di Thailand lantas mengaku sebagai ejen . Awas ada juga penunggang nikah sindiket iaitu nikah di Malaysia berjuru nikahkan wali yang tidak bertauliah malah menggunakan fatwa darurat membolehkan sehingga nikah online.

Saya Puan Wan atau lebih mesra dengan panggilan Kak Wan mempunyai penyelesaian dimana pasangan boleh kahwin di Thailand dengan pakej-pakej yang Kak Wan tawarkan untuk kedua-duanya rakyat Malaysia.

Jangan percaya atau terperangkap harga scam kos kahwin di Thailand yang terlalu murah RM1xxx konsulat pos dan memperdayakan bayaran selepas nikah Thailand disebabkan nama sudah terpalit dengan penunggang nikah sindiket sijil palsu.

Biarlah kos kahwin di Thailand itu harga yang munasabah dengan pertukaran wang yang agak kritikal supaya anda dapat perkhidmatan yang berkualiti mendapat tunjuk ajar pendaftaran di Malaysia dengan perbelanjaan agak tinggi sedikit tetapi masih lagi berbaloi berbanding banyak belanja, perlu dikeluarkan sekiranya anda tersalah memilih ejen atau urus sendiri .

Jika  merancang  berkahwin di Thailand  bolehlah berhubung terus dengan saya bagi mendapatkan sebarang formaliti syarat-syarat serta prosedur atau pertanyaan.

Saya dengan segera membantu menyelesaikan permasalahan anda in syaa Allah.

Pertama sekali sekiranya merancang untuk berkahwin di siam, anda  perlu wasap kepada saya ditalian www.wasap.my/60193768436 perkenalkan nama serta tarikh nikah yang anda rancangkan.

Kedua perlulah membuat pasport antarabangsa iaitu dokumen perjalanan yang sah untuk urusan nikah.

Langkah paling penting ialah memastikan kahwin di Thailand secara sah iaitu melalui agen berdaftar dan bertauliah supaya mudah untuk anda daftarkan perkahwinan.

Mahar atau mas kawin boleh diberi minimum sebanyak RM100 bagi memudahkan process pendaftaran di Malaysia.

Pada masa yang sama, cincin  juga boleh diberi manakala penghantaran lain tidak wajib pada perkahwinan Siam.

Kahwin di Thailand adalah sah mengikut Hukum syarak jarak 2 marhalah bersamaan 96km dan ianya diwalikan oleh wali tahkim dikuti dengan 5 rukun nikah.

Dokumen lain wajib yang perlu dibawa adalah surat cerai sekiranya perempuan itu pernah berkahwin beserta kad pengenalan.

Segala urusan bayaran adalah lump sum tiada ansuran dan tiada deposit  dinasihatkan membawa bayaran yang mencukupi supaya proses disana tidak kalut dengan pengeluaran yang terhad.

Jurunikah atau imam adalah yang bertauliah semasa urusan kahwin di Thailand dan disertakan dengan Surat tauliyah wali.

Semasa kahwin di Thailand  dari segi pakaian tidak wajib terlalu formal memadai  dengan menutup aurat dan sopan waktu majlis akad nikah sedang berlangsung. 

Kahwin di Thailand

(Visited 101 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top