Kahwin Di Songkhla

Kahwin Di Songkhla

Jangan terperanjat kahwin di Songkhla juga tidak kurang hebatnya mana takya dikerumi dengan artis dan yang terbaru influencer.

Sebab itulah ada dikalangan pasangan hendak nampak cantik dihari bahagia pernikahan di Thailand.

Ada pengantin yang menggayakan busana-busana pakaian baju kahwin Thailand dari butik-butik yang ternama .Disini saya tidak mempromosi mana-mana butik pengantin atau khidmat fotografi malah mak adam tetapi anda boleh juga mencari khidmat mereka dimedia-media sosial.

Berdasarkan pengalaman 10 tahun dalam bidang nikah Siam apa yang saya boleh kongsikan atau idea yang saya boleh kongsikan ,untuk khidmat fotografi dan mak andam, anda boleh cari melalui online di area Hatyai atau Phatthalung.Ada diantara mereka yang boleh berbahasa english.Boleh dapatkan khidmat mereka dengan harga yang berpatutan .

Mereka menawarkan perkhidmatan di Majlis Agama Islam Songkhla dimana mereka boleh datang diawal pagi sementara menunggu pejabat agama buka.Biasa saya akan sampai sekitar jam 8 pagi dan anda ada masa 2 jam untuk berdandan.

Perkhidmatan mereka juga tidak kurang hebatnya supaya anda nampak cantik sebelum berlangsungnya upacara akad nikah Siam.Untuk sesi fotografi biasanya akan dilakukan dikawasan masjid dan dalam bilik akad nikah Thailand.

Sebenarnya setiap pengantin perempuan yang nampak anggun ketika memperagakan baju pengantin mereka,adalah baju kahwin thailand tersebut disewa dari butik-butik di Malaysia.Baju nikah di Malaysia lebih banyak pilihan,ikut trend masa kini dan harga berpatutan.Kalau nak jimat lebih baik beli walaupun pakai hanya untuk sekali kerana beli lebih murah dari sewa untuk sepasang lelaki dan perempuan.

Ada yang bertanya ada tempat persiapan ke di Majlis Agama Islam Songkhla nanti jawapannya ya ada dan pada masa yang sama ada juga masa untuk bersiap sebab kita akan sampai awal ke tempat nikah di Thailand.

Kalau tak silap saya harga sewa baju kahwin thailand untuk satu pasang lelaki dan perempuan lebih mahal dari beli online dilaman web.Berikut saya kongsikan butik-butik baju online dilaman web.Terdapat 9 laman web yang saya boleh kongsikan :

1. https://minimalace.com/collections/akad

2. https://www.hijabistahub.com/bride-series-collection/bride-series-dress

3. https://syimaboutique.com/product-category/baju-nikah/

4. https://www.wanzar.com.my/the-bride-sale

5. https://dreamyza.com.my/collections/white-collection

6. https://www.myravallyn.com/qabul-bride-series

7. https://www.camelliaempire.com/ikatan-2021

8. https://www.ricorinaldi.com/collections/wedding-2021

9. https://icahfa.com/

Selepas sahaja anda membuat pemilihan baju kahwin Thailand terdapat beberapa perkara yang anda perlu ketahui antaranya:-

Apabila anda mencari pakej nikah di Thailand pastikan anda tidak terjebak dengan agen yang menghalalkan nikah sindiket terutamanya hendaklah BERHATI-HATI DENGAN EJEN YANG MENAWARKAN BAYARAN SEPERTI KONSEP ULAT BAYAR SELEPAS NIKAH. Kenali mereka di https://nikahdithailand.net/sindiket-sijil-nikah-thailand-palsu/ personaliti yang nampak alim.

Tiada urusan seperti itu untuk urusan kahwin di Songkhla sebabnya pembayaran hendaklah dijelaskan sebelum berlangsungnya pernikahan Thailand. Kadang tu tawaran sangat hebat sehingga harga lebih murah tetapi berwaspadalah. Periksa dahulu purata harga dengan agen yang lain.

Jika ada kemusyikilan bolehlah wasap kepada saya Kak Wan ditalian 0193768436

Kahwin di Songkhla 1 Kahwin di Songkhla 2

"kahwin Di songkhla.jpg"

(Visited 375 times, 2 visits today)
Scroll to Top