Contoh Dokumen Dan Hukum Perkahwinan Thailand

ADA SEBARANG URGENT PADA TARIKH LAST MINIT  PERKAHWINAN DI THAILAND BISA HUBUNGI SAYA….. Watsapp 0193768436 .HARGA SAYA TAWARKAN ADALAH TELUS,

MURAH TAK MEMBEBANKAN,TANPA SEBARANG CAJ TAMBAHAN SERTA KOS TERSEMBUNYI WALAU SEPULUH RINGGIT SEKALIPUN,

Petikan  harian Metro perkahwinan Thailand dikeluarkan oleh (Jakim)  mengiktikrafkan hanya tempat bernikah seperti dibawah  mendapat kebenaran Jabatan Agama Islam negeri( Malaysia)

"kahwin siam.jpg" "perkahwinan thailand.jpg"

Sekiranya perkahwinan Thailand menggunakan sindiket di Thailand, MAJLIS AGAMA ISLAM SONGKHLA(MAIS) tidak akan bertanggungjawab. Semua pasangan berkahwin di(MAIS), rekod mereka akan disimpan sebagai rujukan sah serta digunakan sebagai rujukan diJabatan  .(dijabatan agama islam didaerah tempat tinggal) 

CONTOH DOKUMEN PERKAHWINAN THAILAND LENGKAP SETELAH BERNIKAH DIJABATAN AGAMA ISLAM THAILAND SERTA SURAT PENGESAHAN KONSULAT MALAYSIA DI THAILAND BAGI MEMUDAHKAN URUSAN PENDAFTARAN PERKAHWINAN DIMALAYSIA .

NO 1. CONTOH SIJIL NIKAH DARI JABATAN AGAMA ISLAM.

"perkahwinan thailand.jpg"

Perhatian!!

NO 2. PENGESAHAN NIKAH DARI KONSULAT, 

  (WAJIB ADA PENDAFTARAN SEMULA DIMALAYSIA) 

NOTE*** SURAT KONSULAT  PENDAFTARAN SEMULA KE MAHKAMAH SYARIAH (NEGERI) MEMANG  DIBUAT SELEPAS PEMBUKAAN PINTU SEMPADAN SECARA RASMI DENGAN BAYARAN DIKENAKAN RM100

Dinasihatkan berhati-hati dengan Sijil konsulat palsu lagi-lagi diwaktu pkpb jika ada agent perkahwinan Thailand menawarkan khidmat 

kononnya Konsulat  diwakilkan kepada beliau tanpa perlu ke konsulat sendiri.Konsulat perlu didaftarkan sendiri perkahwinan Thailand

oleh pasangan  perkahwinan Thailand, cannot diwakilkan,ianya dilakukan selepas waktu pkpb di mana ketika itu

sempadan telah buka secara rasmi.
Banyak kes saya terima semasa dimahkamah dari pasangan pernah bernikah menghadapi kesukaran daftar kawin diMalaysia   kerana masalah surat palsu and terpaksa ke Konsulat  di Thailand kembali.Saya   nasihatkan pasangan samada bernikah menggunakan khidmat agent atau menguruskan sendiri pastikan sijil nikah Thailand  didaftarkan diKonsulat for pengesahan nikah supaya dapat mengelakkan kegagalan daftar semula di Malaysia.

CONTOH PENGESAHAN DARI KONSULAT 

Most important berhati-hati konsulat ini dipalsukan  

Firstly when  ingin perkahwinan Thailand,  perlu mematuhi syarat PKPB iaitu nikah sempadan thailand sahaja.

Secondly process utama perlu ikut iaitu tetapkan tarikh hendak berkahwin dahulu.

Langkah paling penting ialah memastikan  perkahwinan Thailand secara sah iaitu melalui agen berdaftar nikahdithailand.net supaya boleh mendaftarkan perkahwinan diMalaysia .

Mahar atau mas kawin boleh diberikan sebanyak RM100 memudahkan proses pendaftaran.

At the same time, cincin serta penghantaran lain tidak wajib pada perkahwinan Siam.

In conclusion perkahwinan Thailand adalah sah mengikut Hukum syarak jarak 2 marhalah bersamaan 96km, ianya diwalikan oleh wali tahkim dikuti dengan 5 rukun nikah

After that semasa Musim PKPB proses kawin siam berjalan seperti biasa cumanya kuota sehari 1 pasangan sahaja

Therefore dokumen  kena bawa adalah 2 keping salinan kad pengenalan manakala certificate cerai for perempuan pernah berkahwin.

Kos sebanyak RM2800 total bagi warga Malaysia dan RM3500 bagi warga asing.

Most important perkahwinan Thailand kali ini sangat terhad first come first serve sahaja dan apabila sudah selesai nikah bolehlah daftar macam biasa mahkamah syariah negeri selepas waktu PKPP.

In addition segala urusan adalah lump sum tiada ansuran dan anda dinasihatkan untuk bawa bayaran  mencukupi supaya proses disana kami perlukan cash untuk proses nikah anda berjalan  lancar.

Moreover apabila anda nikah imam yang bertauliah akan berikan Surat nikah sementara membuktikan anda sudah bernikah

In addition lagi 2 certificate nikah akan kami POS kemudian.

This is because pernikahan diluar waktu pejabat yang mana marry certificate tidak dapat diproses pada hari yang sama.

Most important untuk Pakaian kalau boleh diwaktu PKPP secara sederhana yang menutup aurat dan sopan.

Conclusion sekiranya perkahwinan Thailand dilangsungkan dinasihatkan standby alamat siap-siap untuk diberikan kepada kami supaya Sijil sampai ketangan.

(Visited 987 times, 5 visits today)

4 thoughts on “Contoh Dokumen Dan Hukum Perkahwinan Thailand”

    1. nikahdithailand

      Syarat cerai suami mesti hadir sekali untuk lafaz cerai melainkan kalau ada bukti suami sudah lafaz cerai.Sekiranya belum lafaz dan suami enggan hadir ke Majlis Agama itu namanya fasakh dan wajib bawa 2 orang saksi lelaki untuk tuntutan fasakh

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top