Sindiket Sijil Nikah Thailand Palsu

Sindiket Sijil Nikah Thailand Palsu ni apa sebenarnya ?

Maksud nikah sindiket untuk nikah di Thailand apabila pernikahan tu dilakukan di Malaysia ATAUPUN PERNIKAHAN DENGAN CARA TIDAK BETUL TERMASUKLAH TIADANYA AKAD NIKAH ATAU NIKAH ONLINE  YANG DIFATWAKAN OLEH KELOMPOK PENUNGGANG NIKAH SINDIKET tapi sijil yang anda dapat  adalah sijil yang telah dipalsukan oleh pihak sindiket. Kebiasaannya sijil yang dipalsukan adalah sijil nikah Thailand .Untuk pengetahuan anda semua hampir setiap bulan terdapat MANGSA YANG TERKENA DISEBABKAN HENDAK  mengambil jalan mudah ATAUPUN TAK NAK AMBIL TAHU TENTANG WUJUDNYA NIKAH SINDIKET INI ATAU TELAH DITIPU LALU TERPEDAYA dengan kes sebegini dan apa yang menyebabkan NIKAH SINDIKET INI BOLEH BERLAKU KERANA TIADANYA KESEDARAN TENTANG WUJUDNYA SIJIL PALSU.

HASIL ADUAN YANG SAYA DAPAT, TERDAPAT RAMAI PASANGAN YANG TERKENA DENGAN NIKAH SINDIKET SIJIL PALSU TAPI SAYA SUDAH ADA 5 MANGSA YANG SAYA DAPAT BUKTI NYATA.

DIHARAP ANDA DAPAT BACA ARTIKEL INI SUPAYA ANDA TIDAK TERJERAT DENGAN PEROSAK NAMA INSTITUSI NIKAH THAILAND ITU SENDIRI IAITU EJEN YANG BUAT NIKAH SINDIKET ADALAH ARIEF ATAU DIKENALI SEBAGAI ARIEF AL SATUNI.

SIAPA ARIEF NI SEBENARNYA?

SELAIN DIKATAKAN TOK GURU KEPADA FAIZ DAN KELOMPOKNYA, ARIEF INI JUGA ORANG YANG DIBAWA MASUK OLEH FAIZ DAN PADA MASA YANG SAMA DISEBABKAN KELAKUAN TOK GURU SEDEMIKIAN RUPA FAIZ INI JUGA TELAH MENGHALALKAN NIKAH SINDIKET SIJIL PALSU DAN PADA MASA YANG SAMA KETUA MASTERMIND PENYUSUNAN KELOMPOK NIKAH SIAM.

nikah thailand ustaz faiz

APABILA ANDA TERLIBAT DENGAN PENUNGGANG NIKAH SINDIKET DIKUATIRI SIJIL NIKAH ANDA DIRAGUI DENGAN SURAT PENGESAHAN KONSULAT DIPOSKAN.

MODUS OPERANDI TERKINI ADALAH WEBSITE YANG BARU DIMUAT NAIK GUNA PROKSI ABANGNYA SENDIRI DENGAN MEMPERDAYA PELBAGAI JENIS HARGA TAK MASUK AKAL SERIBU LEBIH . INI BERTUJUAN UNTUK MENARIK MINAT ANDA SEMUA DAN SELEPAS ITU ANDA PUN TERPEDAYA. 

SAYA BERTANGGUNGJAWAB DIATAS KENYATAAN SAYA INI MEMANDANGKAN SAYA RASA TERCALAR DENGAN KEHADIRAN NIKAH SINDIKET SIJIL PALSU YANG SEMAKIN MELAMPAU DAN SAYA MENUNTUT PENJELASAN DIATAS APA YANG BERLAKU AKAN TETAPI SEHINGGA SEKARANG TIADA JAWAPAN TENTANG TERDESAKNYA SESEORANG YANG MELAKUKAN NIKAH SINDIKET INI MALAH DIHENTAMMYA SAYA DENGAN FAKE BLOG YANG NAK MENJATUHKAN SAYA.

SAYA MINTA JANGAN PERCAYA DAN TERPENGARUH DENGAN FAKE BLOG YANG MEMBURUKKAN SAYA DIMANA TIADA BUKTI UNTUK MENGAITKAN SAYA MALAH MENGGUNAKAN NAMA SAMARAN.

SAYA PASTI FAKE BLOG INI JUGA ADALAH KERJA MEREKA JUGA KERANA MEREKA TELAH RASA PANAS DIATAS NIKAH SINDIKET YANG SAYA BONGKARKAN.

REVIEW SEBENAR BOLEH KLIK DIPAUTAN INI DAN INI JUGA PERKARA PALING PENTING YANG ANDA PERLU TAHU:-https://nikahdithailand.net/perkara-penting-kahwin-di-thailand-yang-anda-perlu-tahu/ 

PERKARA INI SEMEMANGNYA  ADA PENAFIAN DAN DIKATAKAN TUDUHAN PALSU SERTA FITNAH DARIPADA PIHAK KELOMPOK PENUNGGANG NIKAH SINDIKET TAPI AYUH BERSAMA KEMUKAKAN BUKTI DAN HUJAH DI MAJLIS AGAMA BERSAMA YDP BUKAN DENGAN CARA GORENG BUKAN SAYA YANG BUAT LEPAS ITU KONONNYA DAH SELESAI.JIKA ANDA SESEORANG YANG TAHU MENILAI MINTA MEREKA KEMUKAKAN BUKTI TERHADAP PENAFIAN TERSEBUT PADA SETIAP LAMPIRAN GAMBAR YANG TELAH SAYA LAMPIRKAN.

Tidak dinafikan ada yang mengatakan nampak ALIM tapi takkan buat kerja macam tu.

Apa yang saya BOLEH katakan latar belakang seseorang tidak menjaminkan tingkah laku seseorang DENGAN IMEJ YANG DITONJOLKAN.

Tanggungjawab saya menyampaikan apa yang sudah berlaku dan saya lampirkan bukti sekali yang membabitkan mereka dengan nikah sindiket. MANGSA PERTAMA YANG SAYA DAPAT ADUAN ini terjadi beberapa bulan lepas apabila terdapat seorang pemanggil yang menelofon saya dimana pemanggil tersebut SUDAH TERKENA DENGAN NIKAH SINDIKET. 

Pada mulanya saya sendiri tak percaya apa yang berlaku tapi bila dah pemanggil tersebut tunjuk bukti-bukti pernikahan yang telah dibuat oleh NIKAH SINDIKET itu sendiri lepas tu barulah dikatakan rahsia sudah terbongkar.

Mengikut maklumat perkahwinan dibuat samada di Bukit Kayu Hitam atau Padang Besar MALAYSIA. Untuk makluman ramai yang keliru tentang nama-nama sempadan Malaysia-Thailand di bahagian utara terutama kalau pertama kali sampai di sempadan.

Setelah perkahwinan dibuat di Malaysia sijil yang dapat pula sijil dari Majlis Agama Islam THAILAND jadi saya katakan perkahwinan itu adalah nikah sindiket sebabnya pernikahan tersebut dilakukan oleh wali tak bertauliah dan sudah pastinya sijil nikah Thailand ITU PALSU.

Sekiranya ada tauliah sekalipun pernikahan sama sekali tidak boleh dilakukan di Malaysia terutama sijil dikeluarkan dari Thailand tapi mati-mati pasangan tersebut cakap sah.

Saya tak tahu apa yang telah digorengkan oleh NIKAH SINDIKET INI tapi kesian ilmu yang dapat tidak dirujuk dengan orang yang lebih pakar terutama dari pihak pejabat agama itu sendiri.

Saya juga ada semak sijilnya di Majlis Agama Islam THAILAND dan tiada sebarang rekod pernikahan.Selang beberapa minit saya telah dihubungi oleh pemanggil tersebut supaya maklumatnya tidak disebar keluar kerana katanya NIKAH SINDIKET dapat tahu sudah maklumat telah tersebar dan dia mengugut tidak membantu dalam urusan pendaftaran.

Kesian lagi sekali kepada pasangan tersebut kerana setiap pernikahan yang tak direkodkan memang takkan boleh daftar ikut celah mana pun dan saya memberitahunya sekurang-kurangnya kalau puan tak nak dibantu tetapi perkara yang sama SAYA HARAP  tidak berlaku kepada orang lain.

Untuk makluman sorang daripadanya suatu ketika DAHULU  menggunakan profil bekas JAKIM tapi setelah saya pertikaikan keabsahaan bekas JAKIMnya  tiada bukti sedikit pun yang dikatakan bekas JAKIM . Ramai juga yang sudah terpedaya keatas profil bekas JAKIMNYA itu. Setelah maklumat sebenar telah terbongkar sekarang menggunakan pula PROFIL BEKAS PEGAWAI KERAJAAN .Ini semua taktik memperdayakan pasangan yang hendak bernikah di Thailand.

Kalau terbaca kat website nampak macam seolah-olah dia menguruskan nikah tapi hakikatnya yang menguruskan adalah adik-beradik dan ipar duai. Ramai pasangan terpengaruh dengan cara pemasarannya kat wasap dimana bayaran selepas nikah tetapi inilah akibatnya.

Sijil nikah Thailand palsu

 

 

MANGSA YANG TERKENA SCAM HASIL DARI PEMBAYARAN SELEPAS NIKAH 

 

Sepanjang 10 tahun penglibatan dalam nikah siam tiada istilah senang dalam urusan pendaftaran di Malaysia sekiranya pernikahan itu tidak diuruskan oleh agen itu sendiri.

Ini adalah kerana setiap agen yang membawa pasangan kahwin di Thailand SECARA DASARNYA mempunyai kelayakan yang tersendiri dari segi pengetahuan daftar Malaysia dan biasanya taklimat yang akan disampaikan adalah dari agen itu sendiri bukannya dari wakil PENUNGGANG SINDIKET YANG MEMPERTAHAHKAN SI PELAKU NIKAH SINDIKET.

UNTUK PENGETAHUAN PENUNGGANG NIKAH SINDIKET BERANG  KERANA SI PELAKU NIKAH SINDIKET TELAH DIDESAK SEKALI LAGI UNTUK MENGADAP YDP MAJLIS AGAMA ISLAM BERSAMA DENGAN SAYA SEHINGGA MENOLAK SAYA SEHINGGA JATUH SEWAKTU DI KONSULAT. 

HARAP MAKLUM PERKARA INI BELUM SELESAI DAN JANGAN INGAT BERLAPANG DADA BEBAS MELAKUKAN APA SAHAJA.

Mangsa kedua nikah sindiket sijil palsu ini ada kes yang bernikah guna khidmat nikah sindiket…. nikah di Rantau Panjang Kelantan tapi dapat sijil palsu Thailand.  Katanya daripada pihak isteri pernikahan ada wali kemudian akhirnya bercerai . Ikut kepada pengakuan si isteri  telah bercerai disebabkan ditinggalkan suami akan tetapi bagaimana nak sahkan penceraian sekiranya perkahwinannya tiada dalam rekod di Majlis Agama Islam Thailand. 

Hendak dijadikan cerita perempuan tu nak berkahwin lagi dengan lelaki yang lain secara nikah cara betul iaitu NIKAH DI THAILAND akan tetapi perkara paling serius yang saya nak tekankan disini bagaimana status perkahwinan lamanya sedangkan penceraiannya tidak boleh disahkan.

 

UNTUK MAKLUMAN SAYA PERLU BERITAHU PERKARA INI MEMANDANGKAN SECARA TIDAK LANGSUNG MEREKA DENGAN SENGAJA TELAH MEMBURUKKAN INSTITUSI NIKAH DI THAILAND ITU SENDIRI DENGAN WUJUDNYA PENUNGGANG NIKAH SINDIKET SIJIL PALSU DIKALANGAN MEREKA. 

  • Saya juga memang tengah memerangi EJEN yang buat onar ini. Kalau penunggang nikah sindiket ini fikir betul , saya takda masalah nak berdepan dengan perosak NIKAH SIAM seperti ini di Majlis Agama Islam.

Rujuk juga pada artikel dari berita harian untuk pemahaman tambahan berkaitan nikah sindiket.

Klik sini untuk maklumat lanjut https://www.bharian.com.my/rencana/komentar/2021/03/793192/nikah-guna-sindiket-jejas-masa-depan-isteri-anak

SILA LIHAT DIRUANGAN KOMEN DIPAUTAN FB DIBAWAH TENTANG BUKTI-BUKTI TERBARU PENUNGGANG NIKAH SINDIKET SIJIL PALSU YANG TELAH BERLAKU 

HATI-HATI GOLONGAN USTAZ YANG TERLIBAT DAN MENAWARKAN NIKAH SINDIKET SIJIL PALSU.KLIK SINI

Jika anda rasa was-was dengan sebarang urusan berkaitan dengan Nikah Di Thailand. Anda boleh hubungi saya di talian Pn Wan 0193768436. 

Jika ingin lihat jenis-jenis pakej daripada saya boleh klik PORTAL di bawah: 

Pakej Nikah Di Thailand 

Terima kasih kerana meluangkan sedikit masa untuk  membaca artikel ini. Artikel ini juga penting supaya anda tidak terjebak dengan nikah sindiket. Jika terjebak status perkahwinan anda adalah sangat meragukan dan sekiranya anda ada sebarang pendapat atau pandangan sila komen di ruangan komen di bawah. Sila lihat gambar di bawah untuk maklumat tambahan.

(Visited 1,350 times, 4 visits today)

3 thoughts on “Sindiket Sijil Nikah Thailand Palsu”

  1. Assalamualaikum kak wan dan suami, saya mashitah dan suami ingin mengucapkan ribuan tksh atas perkhidmatan yg diberikan utk kami digalalkan dgn penuh teratur dan selesa, hotel, pengangkutan dan layanan yg diberikan memang terbaek.. tksh atas bantuan kak wan dan suami semoga perkhidmatan kak wan akan berjln dgn lancar dan tak lupa jugak saya akan war2 perkhidmatan kak wan kepada kawan- kawan kami.

  2. Assalamualaikum kak wan dan suami, saya mashitah dan suami ingin mengucapkan ribuan tksh atas perkhidmatan yg diberikan utk kami digalalkan dgn penuh teratur dan selesa, hotel, pengangkutan dan layanan yg diberikan memang terbaek.. tksh atas bantuan kak wan dan suami semoga perkhidmatan kak wan akan berjln dgn lancar dan tak lupa jugak saya akan war2 perkhidmatan kak wan kepada kawan- kawan kami.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top