Kahwin Di Siam

Pakaian yang biasa ditanyakan ketika berkahwin di Siam

Perkahwinan adalah lebih daripada sekadar ikatan antara dua orang. Ini adalah masa yang bahagia di mana pasangan akan memilih tarikh yang sesuai diantara hari  Isnin hingga hari Khamis sekiranya mereka hendak pulang dengan 8 dokumen yang lengkap. Seperti di Malaysia pasangan juga akan memilih tarikh-tarikh cantik sebagai memori yang sangat indah dalam perkahwinan mereka.

Dalam ‘Berinai’, pasangan yang hendak berkahwin di Siam juga ada mengenakan inai untuk menandakan mereka hendak berkahwin . Ada juga yang membawa pengiring  dan semestinya mereka akan dikenakan caj tambahan sekiranya mereka hendak membawa pengiring.

Dari segi pakaian Pengantin biasanya memakai ‘baju melayu’ tradisional, baju lengan panjang dan sepasang seluar panjang. Pakaian pengantin boleh menjadi warna apa pun dan biasanya yang menutup aurat dan sopan . Wanita hendaklah memakai tudung .

Perkahwinan adalah suatu perkara untuk menghalalkan hubungan secara sah walaupun anda berkahwin di Siam dan jika anda ingin berkahwin tetapi  memilih yang mudah dan cepat ini sahaja jalannya dan caranya maka kami akan membantu anda dalammenguruskan perkahwinan anda. Sama ada anda mahu berkahwin untuk kali kedua atau hanya untuk nikah gantung di Thailand, kami akan membantu anda dalam pelaksanaan nikah di Thailand . Anda boleh terus hubungi kami untuk dokumen yang perlu disediakan dan kami akan membantu anda berkahwin di Thailand.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *